CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

D' Sweetest Blogger Eva

Sentimentalism / Love ???

Arinie…….. nak cerita pasal SENTIMENTAL…ape tuh sentiment? Sentimental? Sakit mental?? Apa itu love and ape2 yang sama waktu dengannya. So kawan2! Let’s check it out!

SENTIMENTALISM, or in other words, romantic longing, makes itself known most often under the guise of “love”. For example, the romantic nationalists claim to love their country, for which reason they are hostile or even aggressive towards other nations. Or, we may consider a young man in love with a girl whom he turns into the sole focus of his life: what leads him to write her poetry saying “I Love You”, and to become obsessed with her to the point of suicide, and, in fact, to “divinize” her, is the notion of “love”.

Bibirku tanpa sedar mengukir senyum sumbing. Ecewahh.. Dah macam hikayat ala-ala Laila Majnun, Romeo Juliet ler pulok kan.. Sanggup meredah lautan api dan bercerai badan dan nyawa.. Hurmm..~ Interesting! Okeh sambung lagi..

As for the majority of people, they think that every emotion to which the name of “love” is ascribed is virtuous, pure, and even holy, and that examples of romantic longing, such as what we have mentioned above, are perfectly acceptable.

Yeah! betol3.. Kenyataan dalam dunia zaman sekarang nie..

Love is indeed a wonderful emotion, accorded to humanity by God, but it is important to distinguish whether that love is real or not, and to consider who it is directed to, and what sentiments it is founded on.

Hurmm…macam mana tu agak2 ek??

Such investigation should make apparent the difference between a sentimentalism that leads to perverse love, and real love, as revealed to us by God in the Quran. These issues we will examine in this book. But first, by way of preliminary information, let us give the meaning of love as it founded in the Quran.

Okey.. Go on..

According to Quran, love is to be shown to those who deserve it. Those who do not deserve it are not to be loved. We are even to distance ourselves from them emotionally or, at least, to not feel inclined towards them. But those who deserve love deserve it because of their virtue. The only being who deserves absolute love is God, who created us all. God brought us into existence; proffered us with the countless blessings we enjoy, showed us the way, and promised us an everlasting paradise. He helps us out of every anxiety and graciously hears our every call. It is He who feeds us until we are satisfied, cures us when we are ill and then restores our spirits.

Dan hanya orang2 yang cetek pemikiran je yang akan rasa cinta antara lelaki dan perempuan tu are almost everything. Kalau berkecai yang itu, tanda berkecailah dunia. Manusia…memang kadang2 lupa. Hurm..tak terkecuali aku.. Syukur Alhamdulillah.. Tuhan masih sayangkan aku.. Masih punya kesempatan untuk kembali bangkit meneruskan hidup dengan semangat baru..hidup baru..suasana baru..dan….pakwe baru. Eheeheeh~ Putus cinta antara lelaki dan perempuan bukanlah penamat segala2nya kan.. So? Have chill la babeh.. Tuhan tu Maha Adil lagi Bijaksana.. Dia yang menentukan perjalanan hidup kita. So pe lagi kan.. Live! Life! Laugh! Laaaa.. Ngeehehe~ and of course, most of all.. Beribadatla selagi ada waktu terselit di segenap urat nadi untuk terus bernafas di muka bumi nie.. Jangan sekali2 melupakan kewujudan-Nya. Lalai dah memang lumrah manusia..tu sebab la kena beringat selalu… Bercinte2 gak..Tuhan jangan lupa.. InsyaAllah~
And………… memandangkan M.I.C saye dah call..maka terbantutlah penulisan kita pada hari ini… Nak tao lagi? Silelah gali dengan lebih lanjut secara persendirian…

Assalammualaikum! Chiao!


Love letter #11


Dear Sayang,
3 months has passed since you became my lover..
 You have never betrayed me or left me for another..
 You are my true love, and as your heart beats so does mine..
 With you I can fly, I can touch the moonlit sky..
 I can soar over every mountain, swim in every sea..
 I jump for joy inside every time you say you love me..
 I love you too my HONEY BOO, from the depths of my very heart..
 I cannot bear to be without you, Don't want us to be apart..
 And I know there have been hard times and to see you suffer, I just want to die..
 Want to see you smile forever, within your hearts content ..
 You are my one true my love, my whole heart beats for you..
 I want to hold you in my arms forever, Your my one true desire..


December's arrival..



Oyeah! Suda tiba! Even dah 5 hari berlalu...baru hari nie excited nak expose the arrivals of December! My most favourite month of a year..why3?? Sebabbbbbb...



* It's time for me to say gudbye for the rest months..
* It's the end of a year...
* Y-E-S..cube teka apakah itu... it's Year End Sales la babeh! Ouh shopping!!
* It's my baby birth month on the 3rd day of it..(no presents...just wishes..sorry sayang..better luck next year..huhu)
* It's my beloved abah and kakak birthday on 15th and 19th..
* Musim salji on Christmas eves... even xdapat nak sentuh2 salji + kutip adiah from Mr.Santa pun kat Mesia nie kan...but still suka sebab it's only on December!
* It's the time to remembering the year on any achievement through out the days, losing and finding times, and whatever...ouh december please treat me well..
* I want to leave all the pains which comes along the year..and throw it far2 away...
* And the most important thing is, it's my BIRTHDAY on 26th!!

Okeh...dats all..babai! *geez..*

Love Letter #10!

Dear sayang,

Ampun bebanyak coz i curik pic u satu..hehe..saje je nak menggedik kejap. ;p Diz time xde nak bebel panjang2..coz i kene pikior nak wat report and settle case study for supply chain..so i takot nanti i terbebel pasal inventory, distribution problem, Horizon Food Corporation, etc..etc.. kt u plak kang u gak yang pening ape yang i bebel nie..huhu.. So kali nie i juz letak poem je la.. Tu pon curik mase kt OU ritu.. Kat kedai RM5.. kat frame.. n kat...err pe lagi...lupe da.. Short one but nice.. Okeh sile la bace sendirik..huhu~


PINK woah!! I LIKE!

"My love..
Is higher than the sky above..
Is deeper than the sea..
Is stronger than the winter winds blowing through the trees..
Is richer than the honeys taste..
Is greater than the reach of time..
This is my love for you.."


p/s: I YOU!

Wish You Were Here


I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Jarak Antara Dua Hati

Okeh aku dapat idea untuk cerita pasal nie..lately aku selalu tengok dekat fb, org update status nie,"berdiam diri lagi baik dari dok berteriak mcm org gile sebenarnye.." Kenapa mengapa bagaimana boleh wujud ayat sebegini?? Dah terang2 kot situasi menjelaskan bahawa mereka sebenarnya ingin mengelak dari sebarang sepak terajang perkelahian/pertengkaran.. Gado tu kan best x baik...ish3! Sebenarnye baik bile kite mengalah mcm nie coz ada satu cerita yg aku nak share ngan korang sume.. Meh2 bace meh..


Suatu hari seorang guru bertanya kepada murid-muridnya, “Mengapa ketika seseorang sedang marah, dia akan bercakap dengan suara kuat atau berteriak?”

Seorang murid setelah berfikir cukup lama mengangkat tangan dan menjawab, “Kerana dia telah hilang sabar, oleh itu dia berteriak.”

“Tapi…” guru bertanya kembali.. “Orang yang dimarahinya hanya berada dekat dengannya. Mengapa perlu berteriak? Kenapa dia tak berbicara secara lembut?”

Hampir semua murid memberikan pelbagai alasan yang dirasakan logik menurut mereka. Namun tiada satu pun jawapan yang memuaskan.

Maka guru berkata, “Ketika dua orang sedang berada dalam kemarahan, jarak antara ke dua hati mereka menjadi amat jauh walaupun secara luaran mereka begitu dekat. Oleh itu, untuk mencapai jarak yang demikian, mereka harus berteriak. Namun anehnya, semakin kuat mereka berteriak, semakin pula mereka menjadi marah dan dengan sendirinya jarak hati yang ada di antara mereka menjadi lebih jauh lagi. Kerana itu mereka terpaksa berteriak lebih kuat dan keras lagi.”

Guru masih melanjutkan, “Sebaliknya, apa yang terjadi ketika dua orang saling jatuh cinta? Mereka tidak berteriak, mereka berbicara dengan suara yang keluar dari mulut mereka dengan begitu perlahan dan kecil. Seperlahan bagaimana pun, kedua-duanya masih dapat mendengar dengan begitu jelas. Mengapa demikian?” Guru bertanya sambil memerhatikan muridnya.

Mereka kelihatan berfikir panjang namun tiada seorang pun yang berani memberikan jawapan.

“Kerana hati mereka begitu dekat, hati mereka tak berjarak. Sepatah kata pun tak perlu diucapkan. Sebuah pandangan mata saja cukup membuat mereka memahami apa yang ingin mereka sampaikan.”


p/s: Ketika kita sedang dilanda kemarahan, janganlah biarkan hati kita mencipta jarak. Lebih-lebih lagi dengan mengucapkan kata-kata yang mendatangkan jarak hati diantara kita. Mungkin di saat seperti itu, berdiam mungkin merupakan cara yang bijaksana. Biarkan. Kerana waktu akan membantu kita mengatasi masalah yang membelenggu..

Excited + Terkezut!!

Korang! aku baru perasan today! mase dok menggatal2 ngah google search blog sendiri, tetibe terperasan satu entry neh.. I tot xde sape nak buat entry pasal aku coz aku x rase macam aku nie seorang yang femes utk orang nak review selalu.. rase cam syok sendiri wat blog nie pun ade gak..haha! but then........today.......memang kembang kempis idong aku bile bace satu entry dari seorang blogger  nie... Nie owner die... N actually aku selalu jugak bace blog die...cume bese la..i tend to be a silencer...huhu..Okeh! tuan2 dan puan2...hamba nak mempersembahkan...


Nie owner die..korang2! sile la singgah blog die okeh! Cuma skang nie die a bit jarang sket update new entry..juz hope she'll coming back wif d latest news... Alya! Thnx sangat for the compliment and sebab entry awak tu buat saye realise yg saye nie diperhatikan jugak rupanya..huhu..bangge i kejap..hahak..;p Plus, saye suke awak punye blog..comel gile! N saye mintak izin(walaupun x gtao..;p) ye copy awak punye entry tu..saye curik part saye je..hehe..saje menggediks sebentar..heheheh!

Nie ape yang cik Alya comel nie bebel pasal aku..mao x kembang mak noks! Korang ade? hahak~
Back to Miss comel gebu kite neh..saye xtao nak describe mane satu entry awak yg saye suke sebab boleh kate saye da omoz khatam bace sume entry awak...tp rsenye yg paling saye suke is pasal BBQ Steamboat tu..thanks to u sebab bagi information tempat makan yang saye carik2 since duduk kt shah alam nie kan.. Instead of Flaming Steamboat dekat Sunway tu..next time boleh saye terai makan kat tempat yang awak mention neh... N again, thanks sangat3! sebab blog review my little diary yg x seberape neh... Muah2!

Love Letter!

To my guy..next love letter i campak kat sini..hehe~

Dear sayang,
There's few things I nak bagitao u..

#1: I happy dpt kenal ngan u..*padahal pernah sama sekolah rendah, sekolah menengah n satu kelas before!*

#2: Thanks sebab u built my trust on guy..again..after what had happen to me before..

#3: I sangat2 appreciate for those times that we'd spent together and hoping it will never end..

#4: I suka buli u, u suka buli i..that's how we show how much we miss each other kan..sorry coz sometime i jadi a lil bit sensitive..padahal bende kecik je..dunno why..huhu

#5: And thanks again sebab u always ada everytime i need u...even not being by my side tapi u selalu ada dgn i..sudi je dgr anything yg i bebel2 kat u n x merungut satu ape pun..tu sebab i rase comfortable to share anything with u..

#6: U made me feel special..i rase dihargai sangat2!

#7: Syg, i rase i pernah mention benda nie kat u, n i'll say it again that i can't promise u that i'll never hurt u..but what can i promise is i'll never leave when things get difficult..

#8: Last but not least, I Love You so much!

50 Romantic Tings To Do For Your Boyfriend or Girlfriend

Okeh..mendealah nie did not came straight from my kepale otak.. Banyaknye idea nie telah dicurik dari google search sahaje..hehe~ But there's some few kawan-kawan yang tanya aku what should they do in order to become sweet, romantic, etc etc towards their bf/gf.. Ade ke patut tanye aku? Search sendiri sudah le kan.. Tapi apa-apa pun, demi kawan-kawan terchenta, aku tolong ler carikkan.. Bukan susah mane pun... On internet, google search, then type la mende-mende yang korang nak carik.. Konpom jumpe punyelahh.. Okeh, stop membebel, jom kite bace bawah-bawah pulak..

#1: Watch sunset together - Haa.. Nie sangat menarik! N aku sangattt suka! tapii belom ade kesempatan lagik..huhu.. Sweet ape tgk matahari terbenam sesame bf/gf sendirik. View tu yang penting okeh. Just imagine yang korang n pasangan dok kat mane-mane lah tengok sunset together2..meantime dok cot..cet..cot..cet.. pasal feeling memasing..alahai...lentok! hee~

#2: Whisper to each other - Bisik..bisik..bisik...dan bisik lagi.. Err.. kalo nak tanye aku, it's good bile aa mcm melibatkan something yang like-like err..camne nak cakap eh.. Pendek kate, aku not really into it la. Kalo nak cakap tu jangan bisik-bisik boleh tak? Loteh nak aaa? aaa? tak dengarlahh yang... Itu aku. Kalo korang rase korang feel comfortable to communicate in this way, go on je lah. Sometime it become so much romantic bile si die say about love eeeuw-eeeuw kat gf/bf die kan..ape tu? pepaham sendiri ler. ;p

#3: Walk in the rain - Nie pon aku suke! tapi sangat bahaye bile orang yang bertudung be in this kind of situation.. Seksi noks! haha! Kalo bf korang kate dorang suke tgk korang dlm keadaan macam nie sambil senyum-senyum mintak penampar, sila bagi kaki + high heels korang kt muka die okeh! Gatai!
 

#4: Hold hands - Okeh..bukan nak kata elok sangatt la kan. But, it depends kat diri korang. If korang rase x elok pegang-pegang tangan nie, janganlah buat. Coz mende nie agak sensitip la kot kalo nak dipersoalkan sangat kan. So, tepuk dada tanya selera. Don't ask me coz I'm doing it. Huhuhuhu~

#5: Buy gifts for each other - Nie pon part aku suke jugak. Hehehe~ alah, bukan harap for the big grand vogue d vass gitu lah kan. Juz something yang simple even kadang-kadang it's ridiculous but it's so much meaningful! kan..kan..kan..

#6: Roses - Every girls adore it! include me! ngehehehe~ Guy? Err..aku xtao plak.. Tapi mungkin ade yang suka jugak.. M.I.C? err nanti aku tanye la incik tu die suke bunge ke x.. Senang kalo die suke, aku petik je bunga kat umah aku tu bagi die. Hahak!

#7: Cook for each other - Aaamaigadd! I'm not a good chef at home! Xper..nak kawen nanti baru belaja masak. Hehehehe~ So, to u ols yang sangat pandai masak, this is such an advantages untuk korang ngorat lagi ati si dia! Pade kengkawan yang pandai masak tu, selain masak untuk bf/gf korang, ingat2lah aku kat sini kan... Penat tao google tips nie untuk korang..eh? ;p

#8: Find out their favourite cologne/perfume and wear it every time you're together - Ahaha... korang buatla.. Hehe.. Kalo aku, aku suka bau je. Nak pakai segan plak. Nanti sama kang aku rasa macam aku nie laki. Ngeheh~ Tapi kalo kat mane2 without him, tibe2 je, "Eh! I smelled him!" hehehe..lepas tu mula la nak rindu bagaikan..aishh!

#9: Go for a long walk down the beach at midnight - Jangan la midnight.. Kang orang cakap ape plak kan. As long as dapat jalan-jalan together along the seashore/beach shore(ade ke perkataan nie?) pon da kire okay. Kalo malam tu make sure la not really midnight unless under parents guidance ke kan.. Kalo korang da kawen tu lain la citer.. Nak bawak berembun sampai ke pagi pon boleh.. Pe nak kesah. Kalo kene cekup cakap je kami dah nikah n tunjuk je kad nikah.

#10: Write poetry for each other - Kalo aku, carik je buku yang da lengkap ngan romance poet for lovers, pastu nah! amek neh n bace.. Special untuk awak. Hehehe~ Tak romantik kan aku nie? Tapi kalo korang berbakat nak bermadah helah nie, silekan lahhh..

#11: Hugs are universal medicine - Ops! Pon x bole nak comment banyak2. Same macam yang kt atas2 tadi tu.. Tepuk dada tanya selera okeh..;)

#12: Say only when you mean it and make sure they know you mean it - Err..kemerapikan itu indah sebenarnye tao.. Serious conversation really doesnt make it up babe.. Bosannn kot. Haduii.. dating ngan orang yang terlalu serius percakapannye itu macam nak kene attend board meeting plak.. Memang la kene maksudkan ape yg kite cakap.. But depends on ape yg kite nak sampaikan la kan. Jangan la sampai nak terlalu serius sangat... Err... ade kene mengena tak dengan diz tip? Xper! aku nak bebel jugak!

#13: Give random gifts of flowers/candy/poetry/etc - Alah lebih kurang macam tips yg atas tu jugak.. Malas nak bebel lagi...

#14: Tell her/him that she's/he's the only girl/boy you ever want! - Memanglah kan! Tetibe ade lak orang lain yg ko nak jugak memang nak mintak penampar laju2! I'll always remember M.I.C words, " Syg, u're not my number 1 because u're the only one. I can't say dat u my number 1 coz later on will have the number 2, 3 n bla..bla..bla.." such a lovely sentences right? lov u hun!

#15: Spend every second possible together - Untuk jadikan those times sangat memorable.. Bukan selalu pun dapat jumpa kan? Unless korang 24/7 asyik ngedate je.. Sumpah bosan.. Bosan ke??

#16: Look into each other eyes - Eyes tells everything.. Walaupun si dia x meluahkan.. Interesting kan? Cubalah korang-korang tatap mata pasangan korang dalam2 sampai naik juling...hahaha..

#17: Very lightly push up her chin, look into her eyes, tell her you love her, and kiss her lightly - Playboy will always done this! Beware! Tapi mcm xde kena mengena je dengan tujuan sebenar entry neh kan? Okeh.. sekali lagi.. Tepuk dada tanya selera.. Nak buat, aku x berani nak cakap lebih2.. Xnak buat pun xper.. Enough by looking into his/her eyes je kot..Xyah kiss2 pon xper kot.. Kita kan kat Malaysia... Budi bahasa budaya kita..ahaks!

#18: When in public, only flirt with each other - Hahaha! Mata itu janganlah dok menggatal nak ngusya orang lain.. Tapi kalau niat nak mengusik tak apa kan? Muehehehe~ At least bagilah si dia rasa dihargai sket. Time tak berdua lantak pi hang la nak menggatal ngan orang lain. Eh??? ;p

#19: Put love notes in their pockets when they aren't looking - Simple note je pon da kire okeh.. Juz 8 words..spell as I.L.O.V.E.Y.O.U.. sangat sweet u ols!

#20: Buy her a ring - I'll suggest a couple ring la.. Lagi sweet tao. Barulah macam, "I ingat u, u ingat i..."

#21: Sing to each other - Haa...sumpah bile M.I.C nyanyikan lagu utk aku, memang tangkap cintan habess beb! X caye? cuba korang bawak pasangan korang gie karok, then korang nyanyi2 same2 for each other..n hayati setiap lirik yang die nyanyi tu..uii...even lagu tu da sampai naik cair taik telinga korang dengar hari2, but when it comes to him/her nyanyi untuk korang, korang akan rasa macam, "Eh, macam lagi sedap je baby i nie nyanyi dari penyanyi asal.." haaa...wa cakap sama lu...

#22: Always hold her around her hips/sides - Again...terpulang pada individu masing-masing...huhu

#23: Take her/him to dinner and do the dinner for two deal - Haishh...sangat best even dekat mapley only tao! Hihik~

#24: Spaghetti? (Ever see Lady and the Tramp?) - Aaaa... Ermmm... Hmmm... Ishhhk... Errr... No comment...

#25: Hold her hand, stare into her eyes, kiss her hand and then put it over your heart - Ayayayayayah.... Konpom cair punyer....Kui3~

#26: Dance together - Suketi korang la nak dancing2 ke...shuffling2 ke..tango2 ke..mambo2 ke...ur choice..

#27: I love the way a girl/boy looks right after she's/he's fallen asleep with her/his head in my lap - Nampak sangatttttttt chomelllllll....

#28: Do cute things like write I love you in a note so that they have to look in a mirror to read it - Aaa same macam tip atas jugak...so malas nak bebel jugak..

#29: Make excuses to call them every 5 minutes - Aaa...not really every 5 minutes pon xper kot..every night ke..pon boleh.. Bergantung kepada tahap bil/kredit memasing...selalunye kalo sebab gf/bf, sanggup je kan? hehehe

#30: Even if you are really busy doing something, go out of your way to call and say I love you - Setiap saat pasti ingatkan si dia.. bila busy and stress mula terasa, call si dia n dgr suara je dah buat mende sume tu hilang n feel amannnnnn jek..even tgh ngantok pon mate bole jadik segar tao...huhu

#31: Call from your vacation spot to tell them you're thinking about them - At least si dia akan ingat yang korang selalu think about them di mana sahaja anda berada waima toilet sekalipun...hahaha

#32: Remember your dreams and tell her/him about them - Err...pon bole kalo mimpi yang kelakar2...dibuatnya mimpi yang agak segan-segan eeuw-eeuw gitu pon korang nak bagitao gak ke? Err ikot suke korang lah kan...huhu..

#33: Tell each other your most scared secrets/fears - About fears there's should be no problem..but about the secrets, depends kat korang nak gtao ke x... Itu hak privacy memasing. Rasa selesa nak share, share lah. If x, kita ada hak untuk berdiam sahaja...

#34: Be prince/princess charming to his/her parents - Perwatakan itu PENTING untuk mengambil ati mak pak okeh! So be nice jangan nak buat2 nice pulak..Pelangkung kang!

#35: Brush her hair out of her face for her - Sweetlah!

#36: Hang out with his/her friends - Janganlah jadik katak bawah tempurung pulak.. Kenal2 dengan kengkawan si dia so korang akan rasa lg selesa setiap kali dia kata nak lepak ngan they ols.. Pastu borak2 gurau senda kat depan dorang kan...alolololo....comey2...

#37: Go to mosque and pray together - Rather than korang dok nakal2 pikior nak tido sesame tu, better korang pikior nak solat sesame.. Terang-terang la bf/gf korang tu alhamdulilllah akidahnya... And it soooo much comel kot bila si dia ajak gie surau.."Syg..kite solat dulu okeh..."

#38: Take her to see a romantic movie and remember the parts she liked - Kalau 100 movies korang tengok, sila remember 100 part yg gf korang suke...padan muka korang..sib bek aku jenis tak kesah pun kalo M.I.C tu x ingat langsong...hahaha

#39:  Learn from each other and don't make the same mistake twice - Sayangilah bf/gf anda okeh.. Xkan asyik nak ulang silap yang sama je kan? Bila kalanye nak berubah? Penampa nak?

#40: Describe the joy you feel just to be with him/her - To appreciate si dia lagi... At least die pon rase excited to be with u ols..

#41: Make sacrifices for each other - To show that you really love her/him.. Sacrifices is everything..

#42: Really love each other, or don't stay together - Yup2! If rasa dah x suka, be honest, n stay apart.. Mcm xde kene mengene...huhu

#43: Let there never be a second during any given day that you aren't thinking about them, and make sure they know it - Hahaahaha! Rase macam no commentlah..;p.. tapi kalo korang dah betul2 sayang...it won't happen kan...

#44: Love yourself before you love anyone else - Thousands LIKE! ingat facebook ke pe nak like2? Hahak

#45: Learn to say sweet things in foreign languages - Je t'aime!

#46: Dedicate songs to them on the radio - ERA or HOT fm..Panggilan hangit pon ok jugak! Muehehe~

#47: Fall asleep on the phone with each other - Tengah syok2 bergayut, baru korang realize yg korang membebel sorang2 jek.. if korang rase itu sweet, depends.. ade jugak orang yg rase bengang coz "Bole bgtao x kalo da ngantok sangat? penat je saye bebel sorang2 tao.." Nie copy ayat seorang makhluk Tuhan...hahaha

#48: Stand up for them when someone talks trash - Korang sanggup ke tengok je bf/gf korang kena maki? kalo aku la...memang x lama dah si pemaki berkenaan.... M.I.C is everything for me okeh so please talk nicely to him..ehh? aku plak over? hahak~

#49:  Never forget the kiss goodnight and always remember to say, "Sweet dreams." - Emmuahh emmuahh kat fon je cukup..ngade lebiy...huhu... It's should be jadik kewajipan kot everyday..

#50: Do something which doesn't exist in this tips to show your truly romance which comes from your inside - Haaa....ape lagi? Selain dari tips yg ada...pekate korang cuba something different? which came from korang punye effort nak jadik the romantic one untuk si dia..boleh kan? korang kan da besaaarrr....hihihi


Okeh setel! So, moral of the story is, aku sangat penat membebel... So, happy beromantik lah korang yek.. N maap ler.. Aku agak ter'over sket bile time membebel tu..Banyak macam pendapat aku sndrik, citer aku sndrik...soooo, ade ake kesah? Blog aku kan? So, mesti la kene ada citer sal aku jugak! Mencapap sebentar...x salah pon...x kaco blog orang ponn...hahaha!

Bye2... 

Bila orang dah admit sayang..

Okeh.. Kali nie nak share ngan korang with this kind of words,

"Betoll...saye dah mule sayangkan awak.."

Pade korang la kan..especially to cik abang tampan and cik adik manis kat luar sana tu, to be very exact is yg MASIH single-mingle tu kan, haa.... Ape perasaan korang bile ade orang cakap macam tuh kt korang? Eleh, mule la tu nak rase geli-geli kan? Geli konon...Padahal dalam hati haaa mengelunjang happy bagai nak mati. Haha! Firasat neh tao..*sebab dulu aku pun pernah macam tuh*

Actually selalu je orang tanye kt aku la kan, "ape nak wat bile dat guy/girl da ngaku yg die sayangkan kite? die tu betul-betul serius ke? hishh! susah la nak decide..".. Okeh, bile kene pada situation macam nie, selalunye aku akan tanye die balik, "Ko suke die tak?" Kalo diam alamat mintak penendang lah kan.. Nasib baik orang tu jawab balik and percentage jawapan yang diterima is masing-masing ada perasaan antara satu sama lain. Cuma shy-shy cat je lagi..tak apa..Aku pahamm..
 
So bile macam nie aku akan suggestkan, korang meet-up dulu.. Kalo tak selesa berdue, bawak la kawan-kawan. Thus, bagus jugak kalo bawak member nie tao sebab bole mintak pendapat dorang on okay ke tak minah/mamat yg nak tackle korang tu and macam-macam lagilah. Selain dari tu, just take a couples of time untuk kenal diri masing-masing betul2. Janganlah main hentam kromo je kan. Selalunye agak susah bile seorang lelaki untuk ungkap yg die sayangkan sorang girl neh. EXCEPT pada sang buaya tembage okeh. So, if ade golongan buaye nie dtg mintak advice from aku with niat nak pedajal anak org, memang akulah yg akan pedajal die dulu. Kuang jaq hang noh! So, to my boyfriendsss, jangan anda cuba2 mao jadik sang buaya okeh!
So, learn to kenal hati budi orang before go to the next step okeh? Bagus anak-anak murid saye neh..huhu.. Okeh, next, tue bile orang-orang yang baru nak kenal-kenal gedik-gedik kan.. Now, when it comes to orang yang dah lame kenal then baru nak admit sayang kat dat guy/girl.. Haa...apamacam itu? *Dah macam kes aku pule..wuwuwu* Okeh, bile kena tang nie, korang kena la decide sendiri.. Tanya kawan-kawan and family coz selalunye mamat/minah yang admit sayang kat korang nie mestilah orang yg dah lame korang kenal and automitiklinye peoples surrounding pun kenal jugak kan includelah your family.. So, if kate survey 99.98% kate YES, apa tunggu lagi? Go onlah sahaja..if sebaliknya, so, better korang sekadar berkawan. Alah, pedehal, sook-sok kalo dah memang termaktub yang die tu memang jodoh kau, orang dok bantah sane sini pun die still gak jodoh kau.. Udah ditakdirkan kamu memang untuknyaa..

Next, ape lagi mau membebel nie ek? Erm... Titik pangkalnya terpulang kat diri korang jugak yang sebenarnya. Orang lain cuma boleh bagi pendapat. Yang nak menghadap, memfeeling dan yang sama waktu dengannya is korang. Kalau hati dah betul2 suka, go on, if sebaliknya, better korang hold dulu okeh.. If rasa macam confuse or anything, mintak nasihat/pandangan dari orang tua dan buat solat istikharah.. InsyaAllah akan dipermudahkan jalan dari-Nya.. Aminn.. So to u alls, Semoga Berbahagia with ur love one and same goes to me... Blink2~ ^_^ 

What a day..~

Black and white outfit for today... Duty at MyMydin UiTM Business Faculty.. Aishh.. 4 jam kene ngadap..sangattt la lameee...-_-!

Muke kasi senyum saje walaupun hanya sekadar gambar hiasan..huhu~ 

I......

Fall In ♥ With You!!

1st song from him~ hee..

Every Woman in The World 
Overnight scenes, dinner and wine, Saturday girls
I was never in love, never had the time
In my hustle and hurry world
Laughing myself to sleep, waking up lonely
I needed someone to hold me, oh

It's such a crazy old town, it can drag you down till you run out of dreams
So you party all night to the music and lights
But you don't know what happiness means
I was dancing in the dark with strangers
No love around me when suddenly you found me, oh

Girl you're every woman in the world to me
You're my fantasy, you're my reality
Girl you're every woman in the world to me
You're everything I need
You're everything to me, oh girl

Everything good, everything fine, that's what you are
 So put your hand in mine and together we'll climb
As high as the highest star
I'm living a lifetime in every minute that we're together
And I'll stand right here forever, oh

Girl you're every woman in the world to me
You're my fantasy, you're my reality
Girl you're every woman in the world to me
You're everything I need
You're everything to me, oh girl




p/s: Sygg...lirik die sangat mahalll for d old song like diz...romantic kot...huhu..i love it very2 much lahh...;) 

ESOK.....

GHAYE WEH!! WEEE~~
 Selamat beghaye ekk korang2~
Jalan ghaye tu leklok...jato bangon sndrik..
Jgn makan byk2 sgt nnt 'kg' naik mendadak! hoho~
Berhati2 di jln raye...Ingatlah org yg tersyg...


 

A letter for future.....

This girl who seemed unbreakable, broke. This girl who seemed so strong, crumbled. This girl who always laughed it off, cried.. I have used to be like this for many times before.. And yeah! It's really killing me man! A big thanks to you dear~ My friends hate it when I've turned to be like this.. Me, myself do really cannot stand this feeling anymore. And now? Yeah.. I am already get over it. Wake up again. It's nice to have everybody called families, friends and everythings surrounding you. Heavenly..



For once I realized, the first step towards change is acceptance. Once you accept yourself, you open the door to change. That's all you have to do. Change is not something you do. It's something you allow. Forgives are everything, they said..until it made me wonder how many times we forgive just because we don't want to lose someone, even if they don't deserve our forgiveness.  Hurmm... just do it je larhh.. 



And now be kind to read below..



Dear future boyfie,
Penat lah speaking..meh cakap melayu pulak..hehe~ Okeh.. Pade si future boyfie... Do please.............cintai aku kerna aku..diriku...baik dan burukku...kekurangan dan kelebihanku... Bukan dengan mengambil kesempatan ke atas diriku dengan menunjukkan ke'charming'anmu demi memuaskan nafsumu... Cintai aku kerna ketulusanmu, kejujuranmu dan keikhlasanmu.. I can't promise that I'll never hurt you but what I can promise is I'll never leave when things get difficult.. So do you... Last but not least, will you be my boyfie? Hee~ 
Sekadar gambar hiasan semata..

OR

Dear future hubby,
Same seperti di atas...hahahaa! Cume kasi tambah sket... Manjakan isterimu ini sekadar kemampuanmu.. Bukan lebih, tak juga kurang, cintai aku dengan sepenuh kasih sayangmu di atas landasan yang tak terpesong dari jalan-Nya.. Bimbing, nasihati dan tegurlah aku sewajar semampumu sebagai ketua dan pemimpin dalam keluarga yang kita bina ini. JANGAN berlagak mampu untuk memiliki lebih seandainya diri sendiri tak terbela lagi akidahnya.. Sebolehnya juga, cubalah setia pada diriku satu persis aku setia pada dirimu satu... Boleh? kalo boleh, so it gonna be a beautiful night, we're looking for something dumb to do.. Hey baby.. I think I wanna marry you..~
Ouh...wedding idaman kalbu...err~ ade kene mengene meh?

Okeh!! Stop being jiwang-jiwang Nia! So not you!! Aaamaiigadd~ Sejak bile aku ke arah this eww-eww things? Haha!



p/s: Agak-agak ade orang nak ke kat aku nie kann? Soalan sila tadah pipi dan kasi aku lempang kau laju2... lols! ;))  

Kad Raya untuk Kengkawan Tersayang!

Posto..posto...ade kad raye untuk encik/cik/tuan/puan/Dato'/Datin,

................................................................................