CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

D' Sweetest Blogger Eva

ESOK.....

GHAYE WEH!! WEEE~~
 Selamat beghaye ekk korang2~
Jalan ghaye tu leklok...jato bangon sndrik..
Jgn makan byk2 sgt nnt 'kg' naik mendadak! hoho~
Berhati2 di jln raye...Ingatlah org yg tersyg...


 

A letter for future.....

This girl who seemed unbreakable, broke. This girl who seemed so strong, crumbled. This girl who always laughed it off, cried.. I have used to be like this for many times before.. And yeah! It's really killing me man! A big thanks to you dear~ My friends hate it when I've turned to be like this.. Me, myself do really cannot stand this feeling anymore. And now? Yeah.. I am already get over it. Wake up again. It's nice to have everybody called families, friends and everythings surrounding you. Heavenly..



For once I realized, the first step towards change is acceptance. Once you accept yourself, you open the door to change. That's all you have to do. Change is not something you do. It's something you allow. Forgives are everything, they said..until it made me wonder how many times we forgive just because we don't want to lose someone, even if they don't deserve our forgiveness.  Hurmm... just do it je larhh.. 



And now be kind to read below..



Dear future boyfie,
Penat lah speaking..meh cakap melayu pulak..hehe~ Okeh.. Pade si future boyfie... Do please.............cintai aku kerna aku..diriku...baik dan burukku...kekurangan dan kelebihanku... Bukan dengan mengambil kesempatan ke atas diriku dengan menunjukkan ke'charming'anmu demi memuaskan nafsumu... Cintai aku kerna ketulusanmu, kejujuranmu dan keikhlasanmu.. I can't promise that I'll never hurt you but what I can promise is I'll never leave when things get difficult.. So do you... Last but not least, will you be my boyfie? Hee~ 
Sekadar gambar hiasan semata..

OR

Dear future hubby,
Same seperti di atas...hahahaa! Cume kasi tambah sket... Manjakan isterimu ini sekadar kemampuanmu.. Bukan lebih, tak juga kurang, cintai aku dengan sepenuh kasih sayangmu di atas landasan yang tak terpesong dari jalan-Nya.. Bimbing, nasihati dan tegurlah aku sewajar semampumu sebagai ketua dan pemimpin dalam keluarga yang kita bina ini. JANGAN berlagak mampu untuk memiliki lebih seandainya diri sendiri tak terbela lagi akidahnya.. Sebolehnya juga, cubalah setia pada diriku satu persis aku setia pada dirimu satu... Boleh? kalo boleh, so it gonna be a beautiful night, we're looking for something dumb to do.. Hey baby.. I think I wanna marry you..~
Ouh...wedding idaman kalbu...err~ ade kene mengene meh?

Okeh!! Stop being jiwang-jiwang Nia! So not you!! Aaamaiigadd~ Sejak bile aku ke arah this eww-eww things? Haha!



p/s: Agak-agak ade orang nak ke kat aku nie kann? Soalan sila tadah pipi dan kasi aku lempang kau laju2... lols! ;))  

Kad Raya untuk Kengkawan Tersayang!

Posto..posto...ade kad raye untuk encik/cik/tuan/puan/Dato'/Datin,

................................................................................

Chocolate Gluttony Brownies


Ingredients for Chocolate Gluttony Brownies:
250g melted butter
2 1/3 cups caster sugar
90g good quality (Dutch) cocoa powder
1 cup plain flour, sifted
½ tsp baking powder, sifted
5 eggs
1 cup roasted salted peanuts, chopped
1 cup chopped dark chocolate

Method 
Step 1: Preheat oven to 165°C. Line 2 x 20cm square baking tins or one larger slice tin with baking paper. 

Step 2: Add butter and sugar to an electric mixer and mix on medium speed, sprinkle in cocoa powder and mix until combined and has a gooey consistency. Add eggs one at a time, allowing each one to mix through before adding the next. Rain in flour and baking powder with electric mixer on low speed, beating until well combined. Stir through peanuts and chocolate until combined.

Step 3: Pour equal amounts into the tins and smooth over the surface with a palette knife. Bake for about 40 minutes until firm at the edges but still a little soft in the middle. Leave to cool for at least 30 minutes before slicing. Alternatively you can make this ahead of time and store in the fridge.

Ingredients for chocolate sauce:
150ml water
2 tbs caster sugar
200g 70% dark chocolate, chopped

Method:
For the chocolate sauce, place sugar and water in a small saucepan over medium heat and cook until the sugar dissolves. Add chocolate, leave for about 10-20 seconds and then stir until chocolate melts. Pour into a bowl and reserve until ready to use. This sauce keeps in the fridge for up to a week; just reheat gently in the microwave before use.


Tadaaa! 

Air lioq da meleleh da nie...wuuu~ 

I'm started to think bout Bambina?

Aamaigadd! Nia!--->talking to myself.. I'm ready for it..  "I'm out of my mind!" Sigh~ Err before that... wuts dat bambina? It's Italiano word or in english we called it as baby.. Baby la..alah baby tu... Yang kua dari perot pastu tadaaa! Haa..tulahh die.. Or in malay kite panggil itu bayi.. Awat hang Nia oiii.. Buang tebiat kaa? Dok aihh.. Nie bahana dok melayan video2 budak kecik dok bercerabih kt youtube punye pasai la nie smpai dok mengarut2 pikior smpai ke sinun. Itu LUMRAH okeh! Pompuan kan... Nak kawen... Nak beranak.. Nak main2 ngan anak sendiri... Nak dengar anak2 berceloteh. Nak lempang anak2 yg wat prangai.. Nak wat anak lagi dan lagi.. Ehh! Sumpah ko nie da berangan tahap ape da nie Nia oii... Eish! Sile abaikan.. Korang tgk la video nie.. Sumpah comel! Orang pompuan yg belok2 kiri kanan je xde nafsu nak pikir ape yg sedang telah aku pikirkan nie tao! Huhu~ (Jangan ade yg terase noh...=P)

video 

Okeh n ini lagi satu...

video

Okeh skang kite tengok due pic baby yang cute!


See3....shangatt shomel kan mereke2 sume? Siyez... tetiba rase nak kawen! Ouh tidak!!! 6 years more Nia! Chill2! Wuwuwuwuwu~ Tapi mereke..err..mereke...tringiin nak ade mereke...ngeee~ Korang tolong bawak aku jumpe doktor okeh~ (-_-") 

Perginya seorang SAHABAT~

Arwah Mohd Faiz Bin Musir.. Al-Fatihah~

"Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi... pergi...
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
 Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi... pergi...

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi... pergi...
Kau pergi... pergi...
Pergi...

Lumrah... Setiap yang bernyawa, pasti akan pergi.. Pergi menghadap Ilahi.. Dan ya.. Semalam.. 22hb Ogos 2011 telah perginye seorang teman...teman baik... teman di waktu suka dan duka.. Aku sedih? Yup...sedih.. sebab dia seorang teman.. dia bermakna segala-galanya.. susahnya nak dapat teman seperti dia.. Tapi.. Ternyata.. Teman yang baik seperti dia sesunguhnya Allah lebih sayangkan dia.. Aku redha di atas pemergianmu wahai Sahabatku.. Pemergianmu di bulan yang mulia ini.. Kenangan kita bersama mustahil dapat dilupakan.. pergilah.. Semoge rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan hamba-hambanya yang beriman... Amin...


Awat eh? ha meh ceq nak habaq mai...pasnie jgn tanya lg noh~

Okeh...at least, for once aku wat entry nie akan menjawab sgale soalan2 yg agak klisye bagi aku.. nak tao ape soalan eh?

"Fara...Nia...Syg...Makcik...and so on..---> name panggilan yang selalu digunakan.. Dah ada boyfriend, pakcik, baby, pakwe and yang seangkatan dengannye.. ke belum?" Yang kawan2 plak dok risau nie, habih suma yang dok try, aku reject habih... Tu x kena.. nie x kena.. Tu x buley.. Nie x buley.. dia x tu.. dia x nie.. ish~ Merungut x sudah la hangpa aihh...aku ka hangpa yang kena usya? celoteh x abih...~ Yang kena tolak secare lembut tu, mintak maap la sesangatttt.... feel xdak...so xbuley...kang jadik x ikhlas, nanti kena cop nak mainkan ati anak orang plak..xmau ceq aihh...
Sayanggg2 sekalian... adehhh.. Hapela yang nak dipikirkan sangat sal pakwe makwe nie..(untuk diri aku la..x kondem korang pun okeh..huhu) Bende tu sume len kali bole kasi pikir. Takyah nak rush2 sangat la kan. Aishh! Bosan tao wif diz typical question/s. Tue belom masok bab makcik-makcik datang umah lagi tuh.

"Haa...yang kakaknye dah lepas...adiknye bile lagi.." lepas tu gelak2 'sopan' depan aku kan.. Memang betol la makcik nieee....grrr.. So aku pun dengan semanis habis muke nie dok jawab, "Alah makcik..ape yg nak dirisaukan sangat pasal saye nie..Mak ngan abah pon x sibok pikir nak jodohkan saye dalam waktu terdekat nie. Tido, makan, pakai pun dok harap kat depa lagi. Nie kan pulak gatai nak berlaki.. Toksah harap la haih.." Uishh..habes sopan kan aku jawab? hahahaha! Sorry la makcik.. Dah tak buley nak pikir apa dah. Bosan la soalan tu. Makcik bagi saya soalan len buley? Bila nak ada rumah ka..bila nak kerja ka..camna idop skang ka..watpa ja kt umah ka... haa..barulah ade feel sikit nak jawab kannn...

Aduhaiii korang-korang... Aku bukan apa.. Yelah...memang la admit.. Dulu kalo bercinter nie, haaa... kemaiin lagi kauu.. Bese la.. Orang tengah bercinte kan. Pangai eh len sikit. Abih sume nak wat same-same nie. Gie makan la...gie beli barang la..gie merayap la..melepak kalo takde Encik Cinte tuh kat sebelah, memang tak sah. Kalo buley nie, 24/7 nak berkepit.. Tue belom masok bab calling2, message2 and yang same waktu dengannye lagi tu. Alah, tipula kan kalo korang pon takde feel yang same kan..kan..kan.. Haa..bek ngaku cepat.. Hee~ Tapi tu lah.. Korang mane-mane yang tao betape aku kekencundangan in my last relationship tu,---> tuju baekkk punye kt my best'est, tolonggggggg la paham bahawasenye saye, Nurfarania SaifulBahri agak/masih ragu-ragu/fobia/malas/takot untuk jatoh chenta lagi... Kinda tak percaye ngan LELAKI pun ye jugak. Yelah...mule-mule mase nak tuh, kemainnnnnnnnnnnnnnnn... Pastuh, nyudah eh.. yang hadoo... (nie my individually opinion through my recents lovie dovie couple mouples thing..)

Ok...bukan apa... Aku da niat/janji/berkate-kate dengan diri aku, if anything happen, he would be the last. Takmo dah nak pikir-pikir lagi sal nie. So, itu yang terjadi. Dah takdak jodoh kan.. Nak wat lagu mana. Redho je lahhh. Memang I should let myself to fall in love again. But those feels macam takmau kuaq da.. Tengok laki pon stoneee je. Takdaq feeling. Abih tu nak wat lagu mana? Takkan nak main rembat aci redah camtuh ja kan? Mungkin sebab da kuciwa banyak kali kot, tu yang jadik lagu tuh. Hurmm... x(

Nak pendekkan crita, meh aku habaq mai kat hangpa-hangpa sekalian, awat?:
  1. Ceq takot la.. kalo la ceq dok bercinta lagi, apa guarantee mamat tuh takkan tinggalkan ceq atas alasan yang kukuh-sekukuhnya? Ceq bukan apa.. kalu betui dia ada sebab yang betui2 sahih, ceq buley je nak consider lagi. Nie dak, men blah camtu, pastu, sebab yang hampeh, tak lama pastuh, dok berkepit ngan pompuan len.. haa... Sapa dak hangen kan? kalu hang kena lagu tuh, hang nak watpa? dok sengih ja ka? haish!
  2. Ceq perlukan orang/laki yang betui2 bole balas kesetiaan+kasih-sayang+cinta+percaya yang ceq bagi kat dia. Tak dapat lebiy pon xpa asalkan ada suma tuh. Buley ka? Hoho.. Susah nak carik laki lagu nie zaman skang nie.. Hurmm~
  3. Buley ka depa suma paham diri ceq nie? Kot setakat cakap paham mula2 ja baik tak payah! pastuh dok buat taik kat belakang ceq, and act like i know nothing bout them. Haaa...
  4. Ceq takmau kecewa/putuihh cinta lagiii... Sakit hang tao dak.. Pedih ulu ati/ginjal/jantung/hempedu nie suma organ2 dalam badan nie dok macam ada orang kepal-kepal ngan tangan. Muka ja nampak dok senyum2 gelak ketawa sakan depan hangpa suma, dalam ati ceq nie haa...Tuhan ja yang tao mcm hape..
  5. Nak sangat merasa kenduri kawen ceq? haa tunggu la lagi 6 tahun(starting from diz year onwards).. tak lama pun.. Bagi ceq kerja...beli rumah...jaga mak pak ceq, baru ceq gatai nak carik laki noh.. tapi kalo da jodoh awai, terima je la...
  6. Dah ceq belom jumpa mana-mana anak teruna orang yang mata nie dok berkenan...nak buat lagu mana... Kalu x suka, x buley gak nak paksa-paksa kannn... Mata nie! Mata nie! kasi babap sket... Dok melekat kat cik abang yang lepaih2 tuh jaa....(Sapa?? kalu xtao, dok diam2 wat2 tao ja okeh! huhu..) 
  7. Nak yang hensem2..buley?? baru ceq trima.. hahaha! (melampau+gedix+gatai!) sila abaikan...

Haaa...tu diaaa...panjang lebaq aku membebel.. tak cukup panjang lagi tuh sebenanye.. tapi cukup la nak bagi korang paham my situation.. Actually, taknak la menolak sebarang kemungkinan.. Masih ade lagi laki-laki yang berkeperibadian yang mulia out there. Just belum ketemu je lagi. Mane la tao kan kot-kot kembali ke kekasih lama ka... Kerja Tuhan nie kite bukan bole nak predict sangat kan? takmau cakap besaq kata xmau bercinta dah.. Just, wat mase skang nie, mungkin tak lahh.. mase kedepan depan lagi, not sure. Kalo ade, ade la. Korang sume x perlu risauuu... Yang pasti, aku masih straight okeh! takder simpang-simpang, belok-belok, corner maut punye... Ishh! simpang malaikat 44! Nenanti, kot2 ade cik abang ensem-ensem nak kat aku nie dengan sejujur ikhlas sesuci lebaran, takkan la aku nak menolak kan. (Gatai hang noh Nia!).. belum jumpe je lagi haaa.... Kok da jumpe pilihan hati nanti, dun worry... Aku siap wat iklan lagi kat tv.. haa.. ;p

Okeh la...dok melayan soalan-soalan tak berape nak emas korang nie sume, baik aku gie menyiapkan diri untuk bershopping raye dengan mak and abah...besttnye ngepaww time.. (see? masih lagi mengharapkan bermanje-manjean dgn mak pak, camno nak berlaki? hahahaha!)

Bagi aku skang nie, FRIENDS are everything.. for life! So, have and make fun with them! Bila adenye depa2 nie suma, takdak marka pon ceq tak heran aihhh...hoho~

Bile kebosanan melanda...~

Aku da xtao n da x bole pikir lg la ape nk jadikkan tajuk entry.. So, aku update sal aku la ekk.. da name pon blog aku kan? My blog.My life..so, pasal aku la for sure kan? korang jgn nak bising k.. Aku update pon da kire ok tao..Haha! Mbebel x psal2 pe kes? meroyan? ngehehehe~

Okeh la, nak tanye sket.. sket je.. Bile time bosan2 kan..salunye ape yg korang wat ekk? kalo aku la...mcm2 adaaaa... Antare yg tersenarai dlm list 'Bila Fara a.k.a Nia Bosan' ialah:

  • Tidooooo...(krohhh..krohhh...mmg dunia ase aman je...lg2 kalo dpt mmpi yg best2 kan...hoho..time nie, mmg kalo bom meletop kt seblah pon x dgr da...-->da mati kan...mne nk dgr lg..hahaha! tp aku jenis yg cepat alert dgn bunyik..so, xde maknela nk tido aman kalo umah cam pesta keramaian...ish!)
Comel x aku??? alallalaa....(pasannnn gile dowww..)
  • Ngadap my missy lappito! (haaa....nie wajibul ghunnah! bile2 saje, di mane sahaje anda berade...nasib je masok toilet xbole bawak...perkare nie mmg mak aku plg hangen ngan aku...asal balik je ngadap laptop..asal masok bilik je ngadap laptop..kalo xkawen pon xpe asalkan ade laptop temankan..ngahaha..=P)
Desktop background nak comell je kan ownernye...hahhaa! Pomot sket.. Meet my Mr.Coco~
  • Bace novel lerr... (yeah! memang mengisi mase lapang btolll kan? hihi.. actually timbunan novel shud be da bersepah...tp bese la..bile dulu2 bawak gie skola, gie kolej, gie cluz, ade je lahh yg nak meminjam...pastu smpai tanah kt tepi umah aku tu da ade 10 kubur kucing aku pon xde gak nmpak btg idong...lesap! aiyahhh~ xper la..nk wat cmne... kumpul je koleksi tajuk2 baru lak kan....)
Bethooollll wehh! Novel nie sumpah best gile..gile best..mmg best..mcm best...best yg gile..gile yg best...cube le bace..
  • Dengar lagu+melalak x hengat dunie...hoho.. (haa yg nie mmg x kire dimane saje..dlm toilet...bangun tido..-->termenung jap pastu nyanyi2...before tido..ngah bosan2...time baring2 ats katil...time duduk kt ats kerusi...dlm bus..dlm train..pndek kate kt mane2 la! lg best bile dpt gie KAROK! saye mmg gile melalak yer...bese la org pasan sore sedap mmg camtuh..lalala)

Nie dgn adik angkat saye, Farahin..sore die mmg Wallah! lemak merdu berkrim sapi puding karamel gitu...hehehe! sumpah sedap sore ko dek!
  • $$$ increase so....kite?? SHOPPING!! (babe....sumpah weh..time nie kan..memang aku rase kalo bole nak borong satu shopping complex..lg2 bile time ad sale! kalo bole lagi ngan orang2 yg jual tu pun aku nk borong gak..kurang2 bole wat as bibik kt umah kan? hahaha! baju+kasut+tudung/selendang+aksesori...perghh...sy mmg gile shopping..tu sebab abah saye da makin kurang helaian2 rambutnye....muehehehe.. =P)
Haa amek...penoh tangan aku kiri dan kanan...hahaha! Mase nie fulus mmg tgh masyukkk~
Berkerut dahi kau apesal? x cukup lagi?? hahaha~
  • Merayap+Melepak+Mengedate+Yg same waktu dgnnye... (Yg nie setiap mase akan dilakukan...evn busy tahap cipan camne pon...ianya WAJIB ada setiap ari dlm diari idop aku... x kesala ngan sape pon but for sure...of coz wif my girls+boys+En.Cinte-->nie da xdo...sy da jadik jande letop high cluz giteww...haha!)  
Nie mase lepak I-City ngan my best'est Jah n Tiera... Luv lebiy sket kt depa due org nie...hehe
Nie pulak ngan my beloved housemates... E-Jan, Daya, Me, n Donat.. Cik Fara sedang amek gambo.. sape nk tgk sile bkk fb, n search Lavish Apple...hahaha... aku ttp syg kau fara w/pon gambo ko tertakde plak kan..hee~
  • Menconteng.. (mmg macam dak kecik...nie plg last skali sbbnye, bile sume list2 kt ats tu rse cam x kne pd masenye, masok bilik, amek pencil case, kaler sume bagai if needed, kertas selai due, haaa pe lagi... kreativiti time! starting from satu garis lurus da bole jadik mcm2 ghupe..hoho...so utk menunjukkan yg aku nie kreatif, aku nk tunjuk jugak la kt korang hasil2 yg x seberape...tp x byk la dpt tunjuk...nnt org kate riak pulak kan...hahah!) 
nie mase skola dulu..masih simpan sebab dlm byk lukisan, aku plgggg suke due2 gamba nie..(lukisan ats n bwh nie) aku rse mcm, "Wah fara! kau sangat pandai lukis!!" haaa gituu..hehe..
 
Haaa yang nie konon protes ngan lec...bosan ya hamat kelas eh...ngantok+mood mls2an.. tao nak menconteng je time neh..
1
2
3
The end~

p/s: Tamatlah suda kebosanan time aku..hehe..harap enjoy...~

Utk Ibu2 dan Bakal Ibu..hoho~

Oh my!! Nia!! Kamu preggy ke? derrr....wth.. Nie ayt kawan bertuah aku tu... Pe kess... Tanye pon xbole ke? Ishhh... Xder la.. Nie aku juz saje nk share.. Aku belom kawen lg okeh guyz... So, kejadah mende nak pregnant tetibe... Adoiiiyai... So, utk lady2 yg da menjadi mommy... Sini ad several tips for u... I google saje.. Idea nie came from seorang kawan, New Spirito(name dlm fesbuk..huhu)...

Nak jadik Ibu MITHALI? neh haa....yg artikel tu bercerabih :

Jika sebagai seorang ibu kita dapat melepasi senarai ini, insyaallah andalah ibu yang berjaya didunia dan akhirat..amin ya Allah swt.

1. Positif Terhadap Perubahan

2. Positif Terhadap Diri Sendiri

3. Positif Terhadap Kepimpinan

4. Positif Terhadap Masalah

5. Positif Terhadap Orang Lain

6. Positif Terhadap Keadaan Emosi

7. Positif Terhadap Idea Kreatif

8. Positif Terhadap Membuat Keputusan

9. Positif Terhadap Qada Dan Qadar

10. Sentiasa SABAR...SABAR...SABAR....SABAR.


N then, nie pule utk bakal2 ibu di luar sane...in otha words, tips utk wanita hamil...
*Jangan cepat merajuk
*Banyakkan membaca Al-Quran, terutamanya Surah Mariam, Surah Yusuf, Surah Luqman, Surah Yunus, Surah Ibrahim, Surah Al-Kahfi, Surah Yassin , Surah Ar-Rahman, disamping surah-surah yang lain. Insya-alah, mudah-mudahan anak kita akan cerdik,
*Jangan minum air bergas, terutamanya diawal kandungan
*Jangan suka mengata atau mengumpat
*Banyakkan berzikir tak kira masa,
*Sewaktu 0-3 bulan pertama inilah berlakunya pembentukan otak bayi. Di mana saraf-saraf dendrit akan terbentuk bagi membina NEURONS (1,000,000,000,000 trillion). Bukan sahaja minuman bergas, malahan ibu-ibu perlu menjauhkan diri daripada parking lot (underground), tempat-tempat yang sesak, stesen-stesen minyak iaitu kawasan-kawasan yang kurangnya peredaran oksigen (termasuklah minuman bergas tadi).
*Pecahkan masa makan kepada 6 bahagian. Selalunya perempuan yang mengandung tidak dapat untuk mengambil makanan yang banyak dalam satu waktu.
*Banyakkan mengambil makanan yang berkhasiat, mium susu, soya dan sebagainya.
*Banyakkan minum air sekurang-kurangkanya 8 gelas sehari.
*Berjalan sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari.
*Lakukan senaman Kegel untuk menguatkan otot-otot rahim. Macam mana senaman ini? Bila buang air kecil cuba tahan. Begitulah bentuk senamannya. Lakukan setiap hari, mulakan dari jumlah yang kecil dan tingkatkan dari hari ke hari.
*Jika pergi ke sesuatu tempat menaiki kenderaan, mesti berhenti dan keluar berjalan-jalan selama 15 minit bagi setiap 2 jam.
*Banyakkan beribadat dan tunjukkan akhlak yang mulia.

N lagi satu, may look pelik, but it juz d way it is...nak share..fun but full wif information! heee~

Nie utk apply cuti bersalin nnt...

 sile praktis yoga...jgn wat yg pelik2 yer..huhu

Jgn la wat keje yg berat2.. tkot nnt efek kt baby..

 Gune pregnancy test if nk uji preggy or x.. jgn jumpe bomoh lak tao!

 tande2 ibu mengandung..morning sickness

 baju yg sesuai for preggo...aiyahh...lols..;))

 shower games.. haha rasanya ni untuk baby shower atau kira macam majlis sambut baby..ngahaha~

 if nk kongsi2 baju ngan preggo2 yg len...

 tips if nak bgtao mbe2 psal kehamilan...;))

nk record ke? jgn smpai pggil press suda...hoho..melampauu kauu..

 haa kau...agak2 la bile nk pack brg mse nk masok labour room tu kann...huhu

 jgn dok pikir yg bukan2 okeh....giler ganasss...

 sile minum air dgn byk okeh....

 senaman yg beragak la sket...

 sile pilih mak bidan yg bertauliah...


tolonggggg la jgn ngidam bnde yg merapik2...sian kt laki kau orang...haha!

weh ibu2 preggy..kok ye naik tren, nk mintak seat, sile wat muke manisss...jgn men hempuk org tao!

p/s: okehh...dat's it! tetibe aku rse mcm excited pulak nk mengandung! ouh TIDAKKKKK!!! hahaha!